Wiellager vervangen

wiellager

Wat doet het wiellager?

Het wiellager zorgt ervoor dat het wiel kan blijven draaien en is daarom een essentieel onderdeel. Door accelereren, remmen en sturen komt er veel kracht op het wiellager te staan waardoor het wiellager aan slijtage onderhevig is en daardoor kan de kwaliteit naar loop van tijd afnemen.

Wanneer is mijn wiellager aan vervanging toe?

Indien een van uw wiellagers kapot is zult u dat snel merken. De rijeigenschappen nemen af en u hoort continue een piepend en zoemend geluid, wat nog erger wordt indien u een bocht instuurt. Nu het wiellager kapot is komt er veel warmte vrij waardoor er een uitgelopen wiellager kan ontstaan. In dat geval kan het ook andere samenhangende onderdelen van de wielophanging beschadigen.
Vanwege de veiligheid is een goed werkend wiellager een APK eis. Het is daarom raadzaam het wiellager te vervangen indien het kapot is!

Waarom mijn wiellager vervangen bij Ardea Auto?

Bij Ardea Auto beschikken we over hoogopgeleid en vakkundig personeel waardoor wij snel kunnen zien of uw wiellager aan vervanging toe is. Vooraf ontvangt u netjes een prijsopgave, daarna zal ons vakkundig personeel tegen de beste prijsgarantie het originele Ford wiellager van hoge kwaliteit monteren!