Uitleg over de meest voorkomende reparaties

Naast onderhoud voert Ardea Auto dagelijks diverse reparaties uit. Onze vakmensen weten als geen ander hoe wij uw auto weer in optimale conditie kunnen krijgen. Hieronder vindt u uitleg over de meest voorkomende reparaties.


Aircoreparatie

Waarom een goed werkende airco?

Indien uw airco niet meer goed functioneert, is dat uitermate vervelend. Vooral als in de zomer de binnentemperatuur van de auto oploopt, is het fijn om over een goed werkende airco te kunnen beschikken. Een goed werkende airco houdt de auto koel en dit bevordert het reactievermogen van de bestuurder! Ook in de winter is een goedwerkende airco belangrijk aangezien deze vocht uit de lucht filtert zodat de voorruit minder snel beslaat en u beter zicht op de weg heeft.

Waarom aircoreparatie bij Ardea Auto?

Indien uw airco niet goed functioneert, wilt u dat zo snel mogelijk laten herstellen. Bij Ardea Auto kunt u bij een aircoreparatie vertrouwen op een uitstekende prijsgarantie. Onze vakkundige monteurs kunnen snel en efficiënt de airco repareren en gebruiken hiervoor originele Ford airco-onderdelen. Deze onderdelen zijn van uitstekende kwaliteit en hierdoor staat de gerepareerde airco garant voor een groot rendement!

Tips voor een goed werkende airco:

  • Schakel de airco 10 minuten voordat u op locatie bent uit. Dit verminderd bacterie aangroei en dus vervelende luchtjes.
  • Door bacteriegroei kan het voorkomen dat uw airco muf ruikt. Laat uw airco eens in de zoveel tijd verfrissen. Bij Ardea Auto hebben we daar de juiste middelen voor.
  • Schakel de airco met enige regelmaat in, dit voorkomt lekkage vanwege uitdroging.

Top


Distributieriem vervangen

Waarom de distributieriem op tijd vervangen?

Het op tijd vervangen van de distributieriem is een essentieel stukje onderhoud dat uw auto na een vastgesteld aantal kilometers of aantal jaar nodig heeft. Voor elke auto zijn deze termijnen anders. Bij uw Ardea Auto vestiging kunt u vragen wanneer de distributieriem van uw model vervangen dient te worden.
Het niet op tijd vervangen van de distributieriem kan desastreuze gevolgen hebben. Als de riem niet op tijd wordt vervangen, kan deze knappen met als gevolg ernstige motorschade aan de zuigers en aan de kleppen van het motorblok. Dit zal hoge reparatiekosten met zich meebrengen, dus daarom is het raadzaam de riem op tijd te vervangen.

Waarom de distributieriem laten vervangen bij Ardea Auto?

Bij Ardea Auto bent u daarvoor aan het juiste adres. Bij Ardea Auto kunt u rekenen op de beste prijsgarantie. We monteren hoogwaardige originele Ford onderdelen en gaan efficiënt te werk. Ardea Auto als Ford specialist weet exact wanneer de distributieriem van uw auto vervangen moet worden. U voorkomt hiermee onnodig hoge kosten en u heeft altijd zekerheid dat de distributieriem tijdig wordt vervangen.

Top


Vervanging van de Accu

Wanneer dient de accu vervangen te worden?

De accu van uw auto is eveneens een onderdeel dat onderhevig is aan slijtage. Dat betekent dat de accu op een bepaalde tijd vervangen dient te worden. De gemiddelde levensduur van een Accu is zes jaar. Vaak merkt u het direct als uw accu aan vervanging toe is: u heeft last van startproblemen met de auto en als de auto eenmaal aan de praat is, wil de auto ook nog eens moeilijk op gang komen!

Waarom de accu laten vervangen bij Ardea Auto?

Bij Ardea Auto vervangen we uw accu graag voor een scherpe prijs. De accu’s die Ardea Auto monteert zijn originele Ford accu’s, met 3 jaar garantie. Ze worden snel en efficiënt gemonteerd en zijn van een uitstekende kwaliteit, ook op lange termijn. De problemen die u voorheen had met uw auto zullen verleden tijd zijn. Bij Ardea Auto kunt u rekenen op de beste prijsgarantie!

Top


Olie verversen en oliefilter vervangen

Waarom dient de olie ververst en het oliefilter vervangen te worden?

Bij elke kilometer die u rijdt met uw auto, speelt de motorolie van uw motorblok een grote rol. De motorolie van het motorblok zorgt namelijk voor de smering en onder andere voor de koeling van het motorblok. Het oliefilter zuivert uw motorolie van vuil dat aanwezig is in de motor. Het oliefilter kan naar loop van tijd verstopt gaan zitten met vuil en zal dan vervangen moeten worden. Indien dit niet gebeurt kan er zelfs motorschade ontstaan! Voor een goede smering en koeling van uw motor is het van belang dat de juiste specificatie motorolie en oliefilter toegepast worden.

Waarom de olie verversen en het oliefilter vervangen bij Ardea Auto?

Ford Formula motorolieIndien u uw auto conform de Ford onderhoudsschema’s bij Ardea Auto laat onderhouden, wordt uw olie op tijd ververst met kwalitatief goede olie en het oliefilter wordt op tijd vervangen met een origineel Ford oliefilter.

Indien uw auto al even geen onderhoud meer heeft gehad, weten de vakmensen van Ardea Auto ook prima waneer uw auto toe is aan een olieverversing en de vervanging van het oliefilter. Voor een scherpe prijs kunt u altijd vertrouwen op de kwaliteit van de Ford specialist.

Top


Vervangen van de ruitenwisserbladen en ruitensproeiervloeistof

Waarom zijn goede ruitenwisserbladen en ruitensproeiervloeistof belangrijk?

Goed zicht is geen overbodige luxe. Of het hard regent of sneeuwt, een goed zicht op de weg is erg belangrijk voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers. Goede ruitenwisserbladen en voldoende ruitensproeiervloeistof zijn de sleutel voor goed zicht. Uw ruitenwisserbladen kunnen uitdrogen en zijn aan slijtage onderhevig. Ze zullen uw voorruit niet meer volledig schoon kunnen houden en uw zicht wordt belemmert. Het is van groot belang om uw ruitenwisserbladen op tijd te vervangen. U investeert zo een stukje in uw eigen veiligheid.

Waarom ruitenwisserbladen en ruitensproeiervloeistof vervangen bij Ardea Auto?

Bij Ardea Auto vervangen we uw ruitenwisserbladen met originele Ford ruitenwisserbladen. De kwaliteit van deze ruitenwisserbladen is hoog, waardoor ze een lange levensduur hebben. Ardea Auto adviseert om regelmatig uw ruitensproeiervloeistof te controleren en tijdig bij te vullen zodat u altijd uw ruiten schoon kunt sproeien. Bij Ardea Auto kiest u altijd voor de beste prijsgarantie.

Top


Vervangen van de remblokken, remschijven en remvloeistof

Waarom goedwerkende remmen?

Als automobilist weet u als geen ander dat goed werkende remmen essentieel zijn om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Immers; de kans op een ongeluk is behoorlijk groot als uw remmen niet goed meer werken.

Hoe werkt een remsysteem?

Als u remt, wordt er remvloeistof naar de wielremcilinder gebracht, waarop twee remblokken tegen uw remschijven worden aangedrukt. Hierdoor wordt de auto afgeremd.

Hoe zorgt u voor de beste werking van uw remsysteem?

  • De remblokken en remschijven worden natuurlijk bijzonder vaak gebruikt en zijn dan ook aan slijtage onderhevig. Als deze beneden de voorgeschreven veilige dikte komen, dienen ze vervangen te worden.
  • De remvloeistof trekt na verloop van tijd vocht aan, vocht is samendrukbaar en zorgt dus voor een sterke afname van de remwerking. Daarom adviseert Ardea Auto de remvloeistof om de twee jaar te verversen. Mocht de remvloeistof na meting nog voldoen aan de kwaliteitseisen zullen we deze uiteraard niet verversen.

Waarom reparaties/verversingen aan mijn remsysteem laten uitvoeren bij Ardea Auto?

Ardea Auto als uw Ford specialist weet als geen ander hoe uw remsysteem in elkaar zit. We kunnen precies zien wanneer uw remsysteem slijtage vertoont en weten precies wanneer de onderdelen van het remsysteem vervangen moeten worden. U bent bij ons altijd verzekerd van de beste prijsgarantie: we monteren uitsluitend Ford onderdelen van hoge kwaliteit, wat uiteindelijk weer kostenbesparend voor u werkt op de lange termijn! Nadat uw remblokken, remschijven en remvloeistof weer respectievelijk zijn vervangen en ververst, bent u er zeker van dat u weer veilig op weg kunt en dat voor de scherpste prijs!

Top


Vervangen van de banden

Waarom een goede conditie van de banden?

De banden zijn de schoenen van de auto. De banden vormen het enige contactmoment van uw auto met het wegdek. Om een hoge mate van veiligheid en goede prestaties te verzekeren, is het erg belangrijk dat u de juiste banden onder uw auto heeft gemonteerd.

Voor wat voor banden kunt u bij Ardea Auto terecht?

Ardea Auto kan een breed assortiment aan banden leveren, geheel passend bij ieders budget. Ardea Auto levert zomer- en winterbanden met specifieke eigenschappen speciaal ontwikkeld voor de weersomstandigheden in de zomer of de winter. Lees meer over het verschil tussen zomer- en winterbanden.

Waarom uw banden vervangen bij Ardea Auto

Bij Ardea Auto kunnen we het beste bandenadvies geven voor uw auto en hebben we altijd de juiste band voor u op voorraad. Ardea Auto levert alleen kwalitatief goede banden voor een scherpe prijs waarbij u kunt vertrouwen op de beste prijsgarantie.

Tips voor optimale banden conditie:

  • Bandenspanning: controleer met regelmaat uw bandenspanning, bij normaal gebruik adviseren wij dit om de vier weken te doen. Een goed bandenspanning verlaagt het brandstofverbruik, geeft betere rijeigenschappen en verminderd de bandenslijtage. U vindt de juiste bandenspanning in het onderhoudsboekje. Bij de meeste Fords is de bandenspanning ook te vinden in de deursponning of op de binnenkant van het tankklepje.
  • Cuppen: het onregelmatig afslijten van het bandenprofiel noemen we cuppen. Dit resulteert vaak in een toename van het bandengeluid. U kunt dit voorkomen met de juiste bandenspanning, een goede uitlijning, op tijd balanceren van de wielen, en eventueel het wisselen van de wielen op de as.

Top


Koppeling vervangen

Wat doet een koppeling?

De koppeling is een essentieel onderdeel van de auto dat u nodig heeft bij het wegrijden, het schakelen en het afremmen: de koppeling vormt namelijk de verbinding tussen het motorblok en de versnellingsbak. De koppeling is een onderdeel dat u altijd gebruikt met autorijden en is daarom aan slijtage onderhevig.

Wanneer merk ik dat mijn koppeling versleten is?

Indien uw koppeling versleten is, zullen de gevolgen daarvan snel merkbaar zijn. Bij het wegrijden komt uw auto moeilijk op gang, het koppelingspedaal zal zich zwaar en stroef doen laten opkomen, bij plotseling gas geven zal de auto niet of nauwelijks accelereren en tot slot hoort u piepende, stroeve en krakende geluiden als u de koppeling intrapt. Uiteindelijk zal de auto niet meer van zijn plek komen.

Waarom de koppeling vervangen bij Ardea Auto?

Indien uw auto deze symptomen vertoont, moet de koppeling vervangen worden. Bij Ardea Auto bent u daarvoor aan het juiste adres! Ons vakkundig personeel kan snel constateren wat er aan de hand is en kunnen de koppeling snel vervangen. We vervangen naast de koppelingsplaten ook de drukgroep en het druklager, zodat de koppeling in zijn geheel weer als nieuw werkt. We monteren uitsluitend originele Ford onderdelen van hoge kwaliteit. Bij Ardea Auto kunt u rekenen op de beste prijsgarantie!

Top