Vervangen van de remblokken, remschijven en remvloeistof

Remmen reparatie

Waarom goedwerkende remmen?

Als automobilist weet u als geen ander dat goed werkende remmen essentieel zijn om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Immers; de kans op een ongeluk is behoorlijk groot als uw remmen niet goed meer werken.

Hoe werkt een remsysteem?

Als u remt, wordt er remvloeistof naar de wielremcilinder gebracht, waarop twee remblokken tegen uw remschijven worden aangedrukt. Hierdoor wordt de auto afgeremd.

Hoe zorgt u voor de beste werking van uw remsysteem?

  • De remblokken en remschijven worden intensief gebruikt en zijn dan ook aan slijtage onderhevig. Als deze beneden de voorgeschreven veilige dikte komen, dienen ze vervangen te worden.
  • De remvloeistof trekt na verloop van tijd vocht aan, vocht is samendrukbaar en zorgt dus voor een sterke afname van de remwerking. Daarom adviseert Ardea Auto de remvloeistof om de twee jaar te verversen. Mocht de remvloeistof na meting nog voldoen aan de kwaliteitseisen zullen we deze uiteraard niet verversen.

Waarom onderhoud/reparatie aan mijn remsysteem laten uitvoeren bij Ardea Auto?

Ardea Auto als uw Ford specialist weet als geen ander hoe uw remsysteem in elkaar zit. We kunnen precies zien wanneer uw remsysteem slijtage vertoont en weten precies wanneer de onderdelen van het remsysteem vervangen moeten worden. U bent bij ons altijd verzekerd van de beste prijsgarantie: we monteren uitsluitend Ford onderdelen van hoge kwaliteit, wat uiteindelijk weer kostenbesparend voor u werkt op de lange termijn! Nadat uw remblokken, remschijven en remvloeistof weer zijn vervangen, bent u er zeker van dat u weer veilig op weg kunt en dat voor de scherpste prijs!