Olie verversen en oliefilter vervangen

Olie verversen

Waarom dient de olie ververst en het oliefilter vervangen te worden?

Bij elke kilometer die u rijdt met uw auto, speelt de motorolie van uw motorblok een grote rol. De motorolie van het motorblok zorgt namelijk voor de smering en onder andere voor de koeling van het motorblok. Het oliefilter zuivert uw motorolie van vuil dat aanwezig is in de motor. Het oliefilter kan naar loop van tijd verstopt gaan zitten met vuil en zal dan vervangen moeten worden. Indien dit niet gebeurt kan er zelfs motorschade ontstaan! Voor een goede smering en koeling van uw motor is het van belang dat de juiste specificatie motorolie en oliefilter toegepast worden.

Waarom de olie verversen en het oliefilter vervangen bij Ardea Auto?

Indien u uw auto conform de Ford onderhoudsschema’s bij Ardea Auto laat onderhouden, wordt uw olie op tijd ververst met de juiste olie en het oliefilter wordt op tijd vervangen met een origineel Ford oliefilter.

Indien uw auto enige tijd geen onderhoud heeft gehad, dan kunnen de vakkundige monteurs van Ardea Auto zien waneer uw auto toe is aan een olieverversing en of vervanging van het oliefilter. Voor een scherpe prijs kunt u altijd vertrouwen op de kwaliteit van de Ford specialist.