Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

Wat doet een koppeling?

De koppeling is een essentieel onderdeel van de auto dat u nodig heeft bij het wegrijden, het schakelen en het afremmen: de koppeling vormt namelijk de verbinding tussen het motorblok en de versnellingsbak. Een koppelingsset bestaat uit een koppelingsplaat, een drukgroep en een druklager. De koppeling is aan slijtage onderhevig.

Wanneer merk ik dat mijn koppeling versleten is?

Indien uw koppeling versleten is, zullen de gevolgen daarvan snel merkbaar zijn. Gemiddeld gezien zal een koppeling ongeveer ergens tussen de 150.000 km en 200.000 km meegaan. Bij het wegrijden komt uw auto moeilijk op gang, het koppelingspedaal zal zich zwaar en stroef doen laten opkomen, bij plotseling gas geven zal de auto niet of nauwelijks accelereren en tot slot hoort u piepende, stroeve en krakende geluiden als u de koppeling intrapt. Uiteindelijk zal de auto niet meer van zijn plek komen.

Waarom de koppeling vervangen bij Ardea Auto?

Indien uw auto deze symptomen vertoont, moet de koppeling vervangen worden. Bij Ardea Auto bent u daarvoor aan het juiste adres! Ons vakkundig personeel kan snel constateren wat er aan de hand is en kunnen de koppeling snel vervangen. We vervangen naast de koppelingsplaten ook de drukgroep en het druklager, zodat de koppeling in zijn geheel weer als nieuw werkt. We monteren uitsluitend originele Ford onderdelen van hoge kwaliteit. Bij Ardea Auto kunt u rekenen op de beste prijsgarantie!