Ford technologieën

De meeste nieuwe Fords zijn voorzien van de modernste en meest toonaangevende Ford technologieën, die de rijeigenschappen, de veiligheid, het comfort en het gebruiksgemak verbeteren. Veel technologieën zijn duurzaam, waardoor de milieubelasting wordt gereduceerd en tevens verlaagt het uw gebruikskosten van de auto.

Er zijn velen Ford technologieën ontwikkelt, die allen hun eigen functie hebben. Onderstaand een greep uit ons ruime assortiment aan toonaangevende Ford technologieën. Er zijn nog veel meer Ford technologieën, informeer bij uw Ardea Auto vestiging voor meer informatie!

Technologieën die bijdragen aan uw veiligheid

 • Active City Stop
  Via geïntegreerde sensoren in uw bumper worden frontale botsingen voorkomen: tot 30 km/h houdt Active City Stop uw voorligger nauw in de gaten en indien deze onverwacht remt, zal de technologie uw Ford zelf afremmen.
 • Forward Alert
  Technologie die via sensoren geïntegreerd in uw bumper de afstand tot uw voorganger in de gaten houdt. Komt u onveilig dichtbij? Dan zal Forward Alert u waarschuwen door een lampje te tonen op het dashboard.
 • Driver Alert
  Het is mogelijk dat de aandacht van de bestuurder bij het autorijden wegzakt, bijvoorbeeld als u lang aan het rijden bent. Onveilige situaties zouden zich dan kunnen voordoen: bijvoorbeeld het plots verwisselen van rijbaan. Driver Alert zal u dan waarschuwen en adviseren op even pauze te nemen.
 • FordMyKey
  Met FordMyKey kunt u enkele functies van uw auto beperken, wat bijzonder handig is als u bijvoorbeeld uw auto uitleent. U kunt bijvoorbeeld de maximumsnelheid beperken en een herinnering voor het dragen van gordels weergeven.
 • FordSYNC
  Innovatieve technologie waarbij u via eenvoudige spraakopdrachten uw boordcomputer contactpersonen kunt laten bellen en sms’en, een sms kunt laten voorlezen, uw muziek naar keuze kunt laten afspelen en nog veel meer! U beveelt bijvoorbeeld: ‘bel Thomas’ of speel ‘nummer naar keuze’ en FordSYNC zal het bewerkstelligen. Hierdoor kunt u uw aandacht volledig bij het autorijden houden wat weer bijdraagt aan uw veiligheid.
 • Blind Spot Information System
  De dode hoek is het gebied dat buiten de reikwijdte van uw spiegels valt. Indien er een auto in uw dode hoek zich bevindt, kunt u deze niet zien en dit is uitermate onveilig. Om u hierin tegemoet te komen informeert het Blind Spot Information System u doormiddel van een discreet lampje in uw buitenspiegels, dat gaat branden als er een auto zich in uw dode hoek bevindt.
 • Lane Departure Warning & Lane Departure Aid
  Als u plotseling van rijbaan dreigt te verwisselen, constateert Lane Departure Warning dit via een camera en zal u corrigeren door drie korte trillingen in uw stuur en een lampje te laten branden. Indien u hier niet tijdig op reageert zal Lane Departure Aid de auto zelf op soepele wijze terugsturen naar de juiste rijbaan.
 • Adaptive Cruise Control
  Adaptive Cruise Control is een technologie die de afstand van u met de auto die voor u rijdt continue handhaaft. Remt het verkeer voor u? Dan zal Adaptive Cruise Control de snelheid aanpassen aan het overige verkeer en wanneer het verkeer weer versnelt, accelereert uw auto weer naar de oorspronkelijk ingestelde snelheid.
 • Torque Vectoring Control
  Remt bij wanneer u een bocht te hard bent ingereden om ongelukken te voorkomen.

Technologieën die bijdragen aan het gebruiksgemak

 • Active Park Assist.
  Automatische parkeerhulp die zelf een parkeerplek zoekt en ook zelf inparkeert. U hoeft alleen de pedalen te bedienen!
 • Achteruitrijcamera
  Zodra u de auto in de achteruit heeft gezet, zult u op uw DVD navigatiescherm het complete achteruitzicht van de auto zien. U zult hiermee schades voorkomen en het is uitermate gemakkelijk bij parkeren!
 • Traffic Sign Recognition
  Traffic Sign Recognition is in staat alle verkeersborden te lezen. Voorbeelden hiervan zijn snelheidsborden, wegwerkzaamheidsborden en beperkingsborden. Het systeem informeert en waarschuwt u over de verkeersborden.
 • Ford EasyFuel
  U tankt nooit meer de verkeerde brandstof. Het systeem herkent namelijk het juiste vulpistool wat u dient te gebruiken voor uw auto wanneer u gaat tanken.

Er zijn nog vele andere technologieën die bijdragen aan het gebruiksgemak, laat u uitgebreid informeren door uw Ardea Auto vestiging.

Technologieën die bijdragen aan het milieu

Ardea Auto heeft een groot aanbod duurzame producten met slimme technologieën, waarmee de belasting van het milieu tot een minimum wordt gereduceerd. Dit helpt uw de kosten van het autorijden te verlagen omdat zuinige auto’s minder brandstof verbruiken en er minder belasting betaald hoeft te worden! Een greep uit de slimme duurzame technologieën die we kunnen aanbieden:

 • Ford EcoBoost-technology
  Geavanceerde benzinemotoren die bijzonder weinig co2 uitstoten en brandstof verbruiken en desondanks geprezen worden door hun uitzonderlijke krachtige prestaties. Zo werd de 1.0 EcoBoost in 2012, 2013 en 2014 verkozen tot International Engine of the Year. U geniet van de krachtige prestaties en profiteert toch van lage brandstofkosten en wegenbelastingtarieven. Leaserijders profiteren van een lage bijtelling met een groot aanbod van Ford modellen met EcoBoost motor die in de 20% bijtellingscategorie vallen.
 • Ford TDCI ECOnetic-technology
  Uitzonderlijke common-rail dieselmotoren die garant staan voor absolute zuinigheid en een co2-uitstoot die tot het minimum wordt beperkt. Een Ford Focus 1.6 TDCI verbruikt bijvoorbeeld 3,4 liter op 100 km. De Ford Fiesta en de Ford Focus met ultrazuinige 1.6TDCi dieselmotor zijn zo zuinig dat leaserijders maar 14% bijtelling hoeven te betalen. Daarnaast heeft Ardea Auto een groot aanbod van Ford modellen met Dieselmotor die in de 20% bijtellingscategorie vallen.
 • Overige ECOnetic-technology
  In combinatie met de zuinige benzine- en dieseltechniek biedt Ford nog vele andere slimme en toonaangevende technologieën aan die de co2-uitstoot en het brandstofverbruik van uw auto verminderen, wat weer goed is voor uw portemonnee. Voorbeelden hiervan zijn: Cruise Control, Auto-Start-Stop-Systeem, Actieve sluiting van uw grille, Powershift transmissie en een Schakelindicator.
 • Mango Mobility
  Ardea Auto heeft een samenwerkingsverband met Mango Mobility, een bedrijf gespecialiseerd in elektrische mobiliteit. Zo spelen we in op de maatschappelijke noodzaak om de uitstoot en het brandstofverbruik te reduceren. Bij verschillende Ardea Auto vestigingen kunt u inmiddels terecht voor de producten van Mango Mobility. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn nog vele andere technologieën die bijdragen aan het milieu, laat u uitgebreid informeren door uw Ardea Auto vestiging.