Autobanden vervangen voor een goede conditie van uw banden

Wanneer de autobanden van bijvoorbeeld uw Ford schade hebben opgelopen, moeten ze vervangen worden. De banden zijn ‘de schoenen van de auto’. Daarom moeten ze in goede conditie zijn. De banden vormen het enige contact van uw auto met het wegdek. Om een hoge mate van veiligheid en goede prestaties te verzekeren, is het erg belangrijk dat u de juiste banden onder uw auto heeft gemonteerd. Dat geldt voor nieuwe autobanden, maar zeker ook wanneer ze vervangen moeten worden.

Klik hier voor een online afspraak

Welke autobanden kunt u laten vervangen bij Ardea Auto?

Ardea Auto levert een breed assortiment aan banden, geheel passend bij ieders budget. Ardea Auto levert zomer- en winterbanden met specifieke eigenschappen speciaal ontwikkeld voor de Banden vervangenweersomstandigheden in de zomer of de winter. Lees meer over het verschil tussen zomer- en winterbanden.

Waarom de autobanden van bijvoorbeeld uw Ford vervangen bij Ardea Auto?

Bij Ardea Auto geven we het beste bandenadvies voor uw auto en hebben we altijd de juiste band voor u op voorraad. Wij leveren alleen kwalitatief goede banden voor een scherpe prijs waarbij u kunt vertrouwen op een goede deal.

Tips voor optimale conditie van uw banden

  • Controleer uw bandenspanning:Bij normaal gebruik adviseren wij om uw bandenspanning om de vier weken te controleren. Een goede bandenspanning verlaagt het brandstofverbruik, geeft betere rijeigenschappen en verminderd de bandenslijtage. U vindt de juiste bandenspanning in het onderhoudsboekje. Bij de meeste Fords is de bandenspanning ook te vinden in de deursponning of op de binnenkant van het tankklepje.
  • Cuppen:het onregelmatig afslijten van het bandenprofiel noemen we cuppen. Dit resulteert vaak in een toename van het bandengeluid. U kunt dit voorkomen met de juiste bandenspanning, een goede uitlijning, op tijd balanceren van de wielen, en eventueel het wisselen van de wielen op de as.

Laat uw autobanden vervangen door de specialist in auto-onderhoud voor Ford

Wanneer u bij ons langskomt om de autobanden van bijvoorbeeld uw Ford te laten vervangen, kunnen we ook meteen ander onderhoud uitvoeren. Moet uw auto een APK-keuring ondergaan? Ook dit is bij ons mogelijk. Maak een afspraak via onderstaande knoppen voor al het onderhoud en alle keuringen aan uw auto.