Ga met ons mee vogels kijken om 07.00 uur ’s ochtends op zaterdag 11 mei en ontdek de prachtige natuur van Nederland. Onze Ardea Auto-vestiging in Schiedam is dan het vertrekpunt van een vogelexcursie die wordt begeleid door Vogelbescherming Nederland.

Onder leiding van een enthousiaste excursieleider wandelen we een rondje langs parken en water in de omgeving. Aan het begin van het voorjaar zijn vogels druk bezig met het veroveren van een territorium of ze zijn zelfs al bezig met nestjes. Ze zingen volop, dus we kunnen genieten van een voorjaarsconcert.

Tijdens de excursie ligt de nadruk op de herkenning van de vogels en hun zang. We maken onder andere kans op water- en oevervogels zoals kleine plevier, fuut, kuifeend, waterhoen, meerkoet en verschillende soorten meeuwen. In de parken maken we kans op tjiftjaf, groene specht, boomkruiper, roodborst, koolmees, pimpelmees, vink, merel, zanglijster en winterkoning. De route komt langs een plek waar ijsvogels nestelen; hopelijk laten die zich mooi zien.

Zaterdag 11 mei
Start: 07.00 uur
Eind: 09.00 uur
Locatie: Ford-dealer Ardea Auto Schiedam
Adres: Jan Evertsenweg 6, 3115 JA, Schiedam
Contactpersoon: Mark van Ruitenburg

Wij stellen het op prijs als u zich van te voren aanmeldt via ons online inschrijfformulier. De deelname is gratis. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Ford-dealer Ardea Auto is onderdeel van Stern. Stern is al vele jaren een gewaardeerde sponsor van het vogel- en natuurbeschermingswerk van Vogelbescherming Nederland. Om u als klant te laten zien hoe gevarieerd de Nederlandse natuur kan zijn, nodigen wij u samen met de Vogelbescherming graag uit voor deze excursie.

Aanmelden doet u hier