Ardea Auto en duurzaam ondernemen

Bij Ardea Auto vinden we duurzaam ondernemen erg belangrijk, waarbij we veel aandacht besteden aan het milieu, onze leefomgeving en duurzame mobiliteit. Duurzaam ondernemen wordt ook wel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) genoemd en heeft bij Ardea Auto bijgedragen aan een beter rendement. Hierdoor kan Ardea Auto investeren in een betere en meer duurzame leefomgeving en het garandeert de duurzaamheid van ons bedrijf.

In juni 2013 mocht Ardea Auto het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ van de BOVAG in ontvangst nemen. Dit is een certificaat dat bevestigt dat Ardea Auto op alle facetten van de bedrijfsvoering met succes duurzame verbeteringen toepast.

Voorbeelden duurzaam ondernemen bij Ardea Auto

  • Ardea Auto investeert in energiebesparende maatregelen om het energieverbruik te verminderen, wat bijdraagt aan een beter milieu.
  • We reduceren de hoeveelheid restafval door ons afval te scheiden. Ons afval kan hierdoor sneller en efficiënter worden gerecycled, wat bijdraagt aan een beter milieu.
  • Ardea Auto investeert in de opleidingsmogelijkheden van haar personeel zodat zij de beste service en advies kunnen geven voor uw auto.
  • Ardea Auto investeert in de werkomgeving van haar medewerkers, zodat er onder optimale omstandigheden in een prettige sfeer gewerkt kan worden.
  • Ardea Auto steunt en sponsort veel lokale sportclubs, verenigingen en evenementen en levert zo een bijdrage aan het voortbestaan van deze organisaties.

Duurzame mobiliteit bij Ardea Auto

Ardea Auto heeft een groot aanbod producten met duurzame technologieën, waarmee de belasting van het milieu tot een minimum wordt gereduceerd. Dit helpt uw de kosten van het autorijden te verlagen omdat zuinige auto’s minder brandstof verbruiken en er minder belasting betaald hoeft te worden!

Het nieuwe rijden

Om deze slimme duurzame technologieën optimaal te benutten, hebben we nog wat tips voor u om het verbruik van uw auto te verminderen. Dit draagt bij aan een beter milieu en u bespaart op de brandstofkosten!

Tip 1:

Schakel zo vroeg mogelijk door naar een hogere versnelling
Schakel op tijd (tussen 2000 en 2500 toeren) naar de volgende versnelling.

Tip 2:

Rij met gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een hoge versnelling
Rijdt altijd in de hoogst mogelijke versnelling met een zo laag mogelijk toerental.

Tip 3:

Kijk zover mogelijk vooruit en pas u aan aan het overige verkeer
Zo hoeft u niet onnodig te remmen en kunt u zoveel mogelijk met gelijke snelheid blijven rijden. Dit komt uw brandstofverbruik weer ten goede.

Tip 4:

Bij het minderen van snelheid het gas los laten en de auto uit laten rollen
Houd voldoende afstand, zodat u indien u moet stoppen de auto kunt laten uitrollen in de versnelling en zo op de motor afremt. Houd u altijd aan de maximum snelheid. Harder rijden dan nodig betekent ook een hoge brandstofverbruik dan nodig.

Tip 5:

Zet de motor uit bij kortere stops
Op het moment dat u moet wachten voor een openstaande brug, op een veerboot, in een stilstaande file of voor een spoorwegovergang kunt u het beste de motor van de auto uitzetten. Nieuwe Fords zijn vaak uitgerust met een Auto-Start-Stop-Systeem waarbij de motor wordt uitgeschakeld als de auto uit de versnelling is en als u de koppeling loslaat. Op het moment dat u de koppeling weer intrapt, start de auto weer. Deze techniek kunt u gebruiken voor verkeerslichten en bij andere korte stops.

Tip 6:

Controleer maandelijks de bandenspanning
Wanneer de bandenspanning te laag is dan verhoogt dit de rolweerstand van de band en het brandstofverbruik. Een bandenspanning die 25% te laag is zorgt voor 2% meer brandstofverbruik en een kortere levensduur van de band.

Tip 7:

Laat tijdig onderhoud uitvoeren
Onderdelen zijn aan slijtage onderhevig. Deze onderdelen presteren bij slijtage minder goed dan voorheen, wat negatieve gevolgen heeft voor uw brandstofverbruik. Voer daarom altijd op tijd onderhoud uit.

Tip 8:

Vermijd overmatig gebruik van dakkoffers, fietsendragers en imperials
Dakkoffers, fietsendragers en imperials zorgen voor meer luchtweerstand en dus een hoger brandstofverbruik. Haal deze van uw auto af als u deze niet gebruikt. Zorg er ook voor dat er geen onnodige bagage in de auto ligt waardoor de auto onnodig zwaar wordt.

Tip 9:

Gebruik brandstof besparende opties
Gebruik deze opties wanneer uw auto hiermee is uitgerust; bijvoorbeeld de schakelindicator, Auto-Start-Stop-Systeem en de Cruise Control.