Ford GT geleverd door Ardea Auto

0

Ondernemer Jeroen van den Berg heeft vandaag de sleutels van een echte Le Mans-winnaar uitgereikt gekregen bij Ardea Auto FordStore Amsterdam. De gekende liefhebber van exclusieve auto’s heeft samen met een bekende DJ een Ford GT gekocht, een supersportwagen die in de basis is ontwikkeld als raceauto en die in 2016 zegevierde tijdens de 24 Uur van Le Mans. Van den Berg is één van de weinige gelukkigen, want wereldwijd worden er slechts 250 Fords GT per jaar gebouwd.

Van den Berg (Instagram: @thehomelessguy) heeft een voorliefde voor snelle en exclusieve automobielen. Dat komt goed uit, want sneller en exclusiever dan de Ford GT zijn ze er nauwelijks.

De grotendeels uit koolstofvezel opgetrokken supersportwagen wordt in een oplage van slechts tweehonderdvijftig stuks per jaar gebouwd en wordt aangedreven door een 482 kW/656 pk en 746 Nm sterke 3,5 liter twinturbo V6. Daarmee bereikt de lichtgewicht Ford GT een topsnelheid van 348 km/u. Op het circuit – en op de betere stuurmanswegen – kan de Ford GT zijn brute kracht optimaal aanspreken dankzij een haarscherp onderstel, krachtige remmen en een aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie. Als de GT in Track-modus wordt gezet, zakt hij razendsnel 50 millimeter dichter bij het asfalt en gaat zijn actieve achtervleugel omhoog.

De Ford GT is een compromisloze supersportwagen, want hij is vanaf de basis ontworpen voor de autosport, waarvan de straatversie is afgeleid. Hij werd in 2016 geïntroduceerd als ode aan de Ford GT40, die vijftig jaar eerder de 24 uur van Le Mans won. De nieuwe GT werd, net als zijn voorganger, ontworpen om races te winnen en dat deed hij ook. In zijn debuutjaar won het team van Ford Chip Ganassi Racing de GTE-Pro-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans op het Circuit de la Sarthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *