Ford Focus Active ‘crossover’ ook als Wagon

0

Na introductie van de Ford Focus hatchback is het nu de beurt aan de stoere Focus Active. Verrassend is dat naast de reguliere crossover-achtige de Active ook als Wagon verschijnt.

Ford maakt zich op om in Europa de Focus Active te introduceren. We schreven al eerder over deze nieuwe Focus-uitvoering, die behalve een ruiger uiterlijk ook techniek meekrijgt om z’n naam als ‘SUV-hatchback crossover’ waar te kunnen maken. Nu blijkt dat Ford een vergelijkbare uitvoering toevoegt maar dan met meer ruimte: de Focus Active Wagon. 

Deze kruising tussen SUV-achtige en stationcar heeft een bagageruimte waar liefst 1.653 liter aan spullen past. De hoedenplank kan daarvoor opgeborgen worden onder de flexibele vloer, een trekkoord haalt ’em met een simpele beweging weer tevoorschijn. Ook op dit Focus-model is de ‘handsfree’ kofferbakbediening (met behulp van een schopbeweging met de voet) beschikbaar.  

Zowel de reguliere Active als de Active Wagon komen op de Europese markt met twee benzine- en twee dieselmotoren. De benzineversies worden uitgevoerd met EcoBoost-krachtbronnen van 1,0 en 1,5 liter met 125 en 150 pk vermogen respectievelijk. De dieseluitvoeringen krijgen EcoBlue-motoren van 1,5 en 2,0 liter die maximaal 120 en150 pk leveren. De 1.5 EcoBlue-krachtbron is het schoonst en zuinigst (3,5 l/100 km). Behalve de standaard handmatige zesbak is ook een achttrapsautomaat beschikbaar. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *