Ford Tourneo Custom met vernieuwde dieselmotor en mild hybrid-techniek

0

Ford kondigt vernieuwde dieselmotoren aan voor Tourneo Custom, de personenautoversie van de Transit Custum. Er komt een nieuwe, 185 pk sterke versie en mild hybrid-techniek doet zijn intrede.

Ford introduceert een vernieuwde 2.0 EcoBlue dieselmotor in de Tourneo Custom. De motor is op diverse punten gewijzigd, waardoor het brandstofverbruik tot 6 procent lager is geworden. Een nieuwe turbo en wijzigingen aan de zuigers, oliepomp en brandstofinspuiting zijn de belangrijkste vernieuwingen.

Nieuw is de mild hybrid-techniek, die werkt met een starter-generator die dient als dynamo, startmotor en elektromotor ter ondersteuning van de brandstofmotor. Hiermee wordt het brandstofverbruik volgens Ford met 3 procent extra verminderd. De mild hybrid-techniek wordt alleen toegepast op handgeschakelde uitvoeringen.

De vernieuwde 2.0 EcoBlue dieselmotor komt in twee versies, met 130 en 185 pk. Die laatste is nieuw en vervangt de huidige 170 pk-versie. Ford start halverwege dit jaar met de uitrol van de vernieuwde motoren in de Tourneo Custom. De prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *