Ford gaat voor SUV in Europa

0

Ford gaat nog meer dan nu de focus leggen op SUV’s in Europa. Binnen enkele jaren kunnen we een volledig nieuw model én een nieuwe generatie van de Kuga verwachten.

Over een aantal jaar ziet het portfolio van Ford in Europa er heel anders uit. Dat heeft het merk bekend gemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Ford gaat op ons continent meer de focus leggen op SUV’s en dat betekent dat diverse andere modellen zullen verdwijnen. De komende 2 jaar al voert het merk met de blauwe ovaal enkele vernieuwingen door in het SUV-assortiment. Specifieke modellen zijn niet genoemd, maar er wordt door het merk gehint op uitbreiding van het aantal SUV’s. Naast een volledig nieuwe SUV kunnen we ook een nieuwe generatie van de Kuga tegemoet zien. Verder verwachten we binnen enkele jaren een nieuwe EcoSport, die op het platform van de Fiesta wordt gebaseerd.

Dat Ford op SUV’s inzet heeft twee redenen: veel klanten willen zo’n auto en dit soort modellen zijn eenvoudiger met winst te verkopen. Dat laatste gaat met reguliere auto’s als de Fiesta en Focus steeds moeilijker. Alle MPV’s moeten het veld ruimen, de B-Max, S-Max en Galaxy zijn al niet meer leverbaar in Nederland en de C-Max zal waarschijnlijk verdwijnen als de nieuwe generatie Kuga is gearriveerd.

De productie van de Mondeo gaat nog even door, maar het merk heeft nog geen besluit genomen over een opvolger voor de Europese markt. Zelfs auto’s als de Fiesta en Focus zijn niet vanzelfsprekend onderdeel van het toekomstige Ford-gamma. Beide modellen zijn onlangs compleet vernieuwd, dus voorlopig blijven ze nog wel even. Bovendien wil Ford in de toekomst meer gaan samenwerken met andere fabrikanten, om kosten te besparen en op die manier meer modellen te behouden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *