‘Ford Mondeo wordt opgevolgd door opgehoogde stationwagon’

0

Ford bekijkt de mogelijkheden om de Mondeo een opvolger te geven. Eerder kondigde het merk aan dat er geen ‘klassieke’ sedan meer komt, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden.

Het was misschien even schrikken, de aankondiging van Ford dat de Mondeo na de huidige generatie geen directe opvolger krijgt. Maar dat betekent niet dat de huidige klanten in de kou blijven staan. Het merk werkt aan een SUV ter vervanging, maar er zit wellicht nog een optie in de pijplijn: een opgehoogde stationwagon.

Persbureau Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen binnen Ford dat deze auto niet in de officiële plannen is opgenomen maar wel degelijk wordt overwogen. Het merk zou de techniek van de huidige Mondeo als basis willen gebruiken. In Europa zou de speciale versie Mondeo Active kunnen gaan heten. Op die manier houdt Ford de bekende naam Mondeo in stand en is de naamgeving in lijn met die van andere opgehoogde modellen, zoals de Focus Active en Fiesta Active.

Bij de Mondeo Active moet je denken aan een stationwagon met meer bodemspeling dan een reguliere Wagon, kunststof beschermingsplaten op de dorpels, wielkasten en bumpers en andere subtiele SUV-aankleding. De auto wordt, als ‘ie daadwerkelijk komt, ook leverbaar met vierwielaandrijving.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *