Ford brengt eerbetoon aan winnende Le Mans-auto met nieuwe GT Heritage Edition

0

Ford komt net als voorgaande jaren met een Heritage Edition van de GT. Ook dit keer staat de speciale uitvoering in het teken van een auto die 50 jaar de 24 Uur van Le Mans won.

Ford brengt een hommage aan de GT40 die 50 jaar geleden zegevierde in de 24 uur van Le Mans. De beroemde langeafstandsrace werd door het merk in de jaren 1966 tot en met 1969 gewonnen. De afgelopen jaren bracht het merk al Heritage Editions uit in de livery van de raceauto’s uit 1966 en 1967, de nieuwe speciale editie is uitgevoerd in de kleuren van de GT40 die in 1968 en 1969 won. Het gaat om de beroemde lichtblauwe en oranje kleurencombinatie van sponsor Gulf Oil.

De aankleding omvat naast het speciale kleurenschema ook specifieke wielen en (optioneel) een racenummer van koolstofvezel. Dit jaar kun je nummer 9 bestellen als optie, volgend jaar nummer 6. Die cijfers matchen met de startnummers van de auto’s die nu en in 2019 exact 50 jaar geleden wonnen.

Het interieur is bekleed met heel veel alcantara, dat is afgewerkt met blauwe en oranje stiksels. Het patroon op de stoelen is geïnspireerd op de racestoel uit de Le Mans-auto. Andere specifieke details zijn de gepolijste schakelpeddels, de badge met productienummer en de glanzende, donkere metalen accenten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *