Elektrische versie Ford Mustang komt in 2020

0

Ford wil tussen nu en 2023 maar liefst zestien volledig elektrische modellen uitbrengen. De Ford Mustang is de eerste, als smaakmaker.

De ambities zijn duidelijk: zestien elektrische modellen uitbrengen voor 2023. Werk aan de winkel dus, want deze auto’s moeten in minder dan 4,5 jaar tijd geïntroduceerd worden. Ford laat nu met een teaser zien wat er in pijplijn zit. Op de tekening zien we de achterkant van de elektrische versie van de Mustang, de smaakmaker voor de rest van de elektrische Fords.

Een speciaal team van Ford werkt op dit moment hard aan de elektrificatie van het merk. Team Edison krijgt min of meer de vrije hand om de elektrische modellen te ontwikkelen en vorm te geven. De elektro-Fords staan deels op zichzelf en worden deels gebaseerd op bestaande modellen.

De elektrische Mustang die Ford nu aankondigt moet indrukwekkende prestaties kunnen neerzetten en heeft een beoogde actieradius van zo’n 480 kilometer. Halverwege 2020 komt de auto op de markt, dus je moet nog wel wat geduld hebben.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *