Ford Mondeo Wagon ook als hybride

0

Ford vernieuwt ook de Mondeo Wagon, speciaal voor de Europese markt. Het brengt nu ook een hybride stationcar op de markt.

De vernieuwde Ford Mondeo is bij ons alleen als sedan te bestellen, maar daar komt verandering in. Volgend jaar kunnen we ‘een elegante’ stationwagonvariant kopen, speciaal voor de Europese markt ontwikkeld. Nieuw is dat die, net als de sedan, verkrijgbaar zal zijn met hybride aandrijflijn. 

Een speciale tweeliter benzinemotor drijft daarbij de wielen aan. Deze werkt volgens de zogenaamde Atkinson-cyclus en is daarmee zuinig. Een elektromotortje dient als generator, die laadt de 1.4 kWh lithium-ion-accu op. Ook wordt vrij te komen rem-energie daarin opgeslagen. De hybride Mondeo kan een beperkt aantal kilometer volledig elektrisch rijden. 

De hybride aandrijflijn maakt gebruik van een Continu Variabele Transmissie, ontworpen door Ford zelf. In totaal biedt de aandrijflijn 187 pk vermogen. Hoewel het Amerikaanse merk belooft dat de hybride zuinig en schoon is, verstrekt het nog geen cijfers. Deels wordt dat natuurlijk ook bepaald door het rijgedrag van de bestuurder, maar die wordt daarin met diverse rijhulpsystemen ondersteund. 

Volledige informatie en prijzen volgen wanneer de Mondeo Wagon volgend jaar in de showrooms arriveert. De verkoopstart van de sedan – alleen als hybride verkrijgbaar – begint nu. De prijzen beginnen bij 35.090 euro of 41.090 euro voor de Mondeo Vignale. Helaas moeten we het nog altijd doen met foto’s van de Amerikaanse variant Ford Fusion. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *