Ford Mondeo mag nog even blijven

0

Ford blijft in Europa voorlopig trouw aan de Mondeo. Ondanks de aankondiging dat het merk in de Verenigde Staten binnenkort stopt met de verkoop van het model gaat de productie in Europa voorlopig door.

De Ford Mondeo mag nog even blijven, waarschijnlijk tot 2021. De eerder aangekondigde update wordt later dit jaar doorgevoerd en brengt nog een aantal belangrijke verbeteringen. Zo krijgt de Mondeo een nieuwe dieselmotor, komt er een nieuwe hybrideversie en staat er nieuw infotainmentsysteem klaar.

Ford kondigde onlangs aan dat er geen nieuwe, middelgrote sedan ontwikkeld wordt voor de Verenigde Staten, omdat het merk de focus gaat leggen op cross-overs en SUV’s. Die beslissing heeft uiteraard gevolgen voor de Mondeo in Europa. Toch vaart Ford hier een iets andere koers, zo leerden we vorige week bij de introductie van de Fiesta Active en ST in Nice. Omdat de auto in Spanje wordt gemaakt voor de Europese markt, kan het merk hier langer doorgaan met de productie van de auto.

Over een opvolger is nog niets bekend. Het is mogelijk dat Ford speciaal voor Europa en Azië alsnog met een nieuwe middenklasser komt, maar het besluit daarover is nog niet genomen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *