Welk model gaat Ford binnenkort aankondigen?

0

Ford kondigde deze week aan dat zijn fabriek in Roemenië binnenkort start met de productie van een tweede model, naast de EcoSport. Maar om welk model gaat het?

Ford begint binnenkort met de voorbereidingen van de productie van een nieuw model. De fabriek in Roemenië wordt voorbereid op de komst van een tweede model, dat naast de EcoSport van de band zal lopen. De productie-aankondiging van Ford levert vooral ook vraagtekens op, want wát voor auto kunnen we verwachten?

Het meest waarschijnlijk is de komst van een nieuwe, middelgrote SUV die de C-Max moet opvolgen. Ford vervangt al zijn MPV’s voor SUV’s en tussen de EcoSport en Kuga is voldoende ruimte voor nog een model. Het is een auto die Ford eerder al aankondigde voor de Noord-Amerikaanse markten, samen met nog een grotere SUV en diverse andere modellen. In 2020 start het merk bovendien met de productie van een elektrisch aangedreven SUV in Mexico en die zou voor de Europese markt natuurlijk lokaal gebouwd kunnen gaan worden. In hoeverre er overlap is tussen de elektrische en de aangekondigde compacte SUV is niet duidelijk.

Ford belooft in de aankondiging van de productie-uitbreiding dat binnenkort bekend wordt gemaakt om welk model het gaat en wanneer de productie ervan begint.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *