Ford Eagle Squadron Mustang GT kan bijna vliegen

0

Ford heeft op het Goodwood Festival of Speed in Engeland de Eagle Squadron Mustang GT gepresenteerd. Deze unieke uitvoering heeft de kleuren van een Eagle Squadron Spitfire gevechtsvliegtuig.

Een Ford Mustang die eruit ziet als een gevechtsvliegtuig en zóveel vermogen heeft dat hij bijna kan vliegen. Dát is de Eagle Squadron Mustang GT. Deze bijzondere versie is uitgevoerd in de kleuren van een Spitfire gevechtsvliegtuig.

Dat is nog niet alles, want Ford heeft de speciale Mustang voorzien van een koolstofvezel bodykit, waarmee de auto een stuk breder is geworden. 20 inch wielen vullen de uitgebouwde wielkasten en extra hard afgestelde vering zorgt voor een nog sportiever weggedrag. Dat is wel nodig ook, want de dankzij een nieuwe supercharger levert de 5,0 liter V8-motor maar liefst 700 pk. Schakelen gaat met de hand, Ford monteert een zesbak in de Eagle Squadron Mustang GT.

Het interieur is aangekleed met Recaro stoelen die zijn bekleed met leer. Uiteraard vind je de nodige Eagle Squadron-logo’s zodat je ook binnenin weet in wat voor bijzondere uitvoering je zit.

Hij kan van jou zijn, deze Eagle Squadron Mustang GT. Er bestaat slechts één exemplaar, dat dit weekend op het Goodwood Festival of Speed is getoond aan het publiek. Ford gaat de auto veilen op 26 juli, tijdens een evenement in het luchtvaartmuseum in Oshkosh, Wisconsin. Je moet wel een grote zak geld meebrengen en je van te voren aanmelden. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *