Ford Focus en Volvo XC40 scoren maximaal in crashtest

0

Ford en Volvo hebben de maximale score gehaald bij de crashtest van EuroNCAP. Zowel de nieuwe Focus als de XC40 krijgt vijf sterren.

EuroNCAP heeft de resultaten van de nieuwste botsproeven bekend gemaakt. De organisatie zette dit keer de nieuwe Ford Focus en de Volvo XC40 tegen de muur. Beide auto’s brengen het er goed vanaf en halen de maximale score van vijf sterren.

De twee nieuwkomers zijn uitgerust met diverse rijhulpsystemen, zoals een noodremsysteem met voetgangers- en fietsersdetectie. Mede daardoor halen beide modellen een goede score op het onderdeel actieve veiligheid: de Focus 75 procent en de XC40 76 procent.

Volvo heeft op het onderdeel bescherming van inzittenden een uitzonderlijk hoge score van 97 procent. Slechts vier andere auto’s wisten de afgelopen 3 jaar zo’n hoge score te halen (Alfa Romeo Giulia en Stelvio, Mitsubishi Eclipse Cross en Volvo XC60). Ook de Ford Focus krijgt op het belangrijkste onderdeel een goede beoordeling, namelijk 85 procent. Beide modellen hebben een puntenaantal van 87 procent voor de bescherming van kinderen op het testrapport. De protectie van kwetsbare weggebruikers is goed voor 71 en 72 procent, voor respectievelijk de Volvo en de Ford.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *