Hier is de vernieuwde Ford Mondeo, opnieuw

0

Ford stelde begin 2016 al de vernieuwde Mondeo voor. Daarna bleef het stil maar nu maken we voor de tweede keer kennis met het gefacelifte model. Vooralsnog moeten we het doen met de Amerikaanse versie, maar we verwachten later dit jaar meer informatie te krijgen over de Europese Mondeo.

Hier is de vernieuwde Ford Mondeo (weer)! We zagen de nieuwe, chique neus al in 2016 maar Ford besloot te wachten met het uitbrengen van het vernieuwde model. Nu komt de auto alsnog, in zomer verschijnt hij (met de naam Fusion) bij de Amerikaanse dealers. Europa volgt waarschijnlijk later dit jaar, maar daarvan hebben we nog geen bevestiging.

Naast het vernieuwde uiterlijk is de verbeterde hybride-uitvoering het belangrijkste nieuws. Een nieuw 9 kWh accupakket zorgt voor een 20 procent grotere elektrische range. De Mondeo kan nu, volgens de Amerikaanse specificaties, 40 kilometer op alleen elektriciteit rijden. Volgens Ford is dat bereik voldoende voor 80 procent van de forezen om elektrisch heen en weer te reizen. Voorwaarde is wel dat de auto tussendoor wordt opgeladen natuurlijk.

De Mondeo krijgt verder een vernieuwd infotainmentsysteem, met verbeterde netwerkmogelijkheden, smartphone-integratie en spraakbediening. Ook nieuw zijn de actieve veiligheidssystemen die Ford introduceert onder de verzamelnaam Co-Pilot360. Onder andere dodehoekdetectie, een noodremsysteem, lane-keeping, intelligent grootlicht en voetgangersdetectie zijn onderdeel van dit pakket.

De vernieuwde Ford Mondeo maakt onder de Amerikaanse modelnaam Fusion zijn debuut op de autoshow van New York eind deze maand.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *