Ford prijst Fiesta ST en Active

0


Ford prijst de twee Fiesta-versies waar wij nog op wachtten, de opgeruigde Active en de sportieve ST. De Active is er vanaf 23.075 euro, de ST mag je meenemen voor 31.970 euro. Voor beide versies geldt dat ze bijzonder compleet zijn uitgevoerd. De Active heeft altijd een 1.0 EcoBoost-motor met 100 pk aan boord, de ST haalt uit een inhoud van 1,5 liter precies het dubbele.

Van de Ford Fiesta Active was al een First Edition-prijs bekend, die 23.315 euro bedraagt. De reguliere prijslijst vermeldt een net iets lagere prijs van 23.075 euro. Wie liever automaat rijdt mag precies 2.000 euro bijpassen.

De Fiesta Active is behoorlijk compleet uitgevoerd. Standaard zijn onder meer 17 inch lichtmetalen wielen, een 6,5 inch groot touchscreen, instelbare rijmodi, cruise control en zelfs een B&O Play audiosysteem met negen speakers en een subwoofer.

ST in één uitvoering

Ook heel compleet is de Fiesta ST, die nu in één uitvoering – ST-3 geheten – komt. Je nestelt je op sportieve Recaro-stoelen, schakelt met een ST-pookknop en kijkt altijd naar een 8 inch groot aanraakscherm dat een B&O Play audiosysteem aanstuurt. Naar de temperatuurregeling heb je geen omkijken meer en zowel instappen als starten gaat zonder de sleutel aan te raken. 

Uiteraard is de ST meer dan een complete uitrusting. Ford belooft een uiterst directe stuuroverbrenging en bijzondere ‘force vectoring’-veren voor een verbeterde stabiliteit en wendbaarheid. 

Op dit moment is Autokopen.nl’s Bob Kroese onderweg naar Nice om met beide Fiesta-modellen te rijden. Zeer binnenkort lees je hier de eerste rij-indrukken en iets later de uitgebreide autotests.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *