Nieuwe Ford Focus wordt in april onthuld

0

Ford onthult de nieuwe generatie Focus in april. Net als van de Fiesta komen er meerdere versies, waaronder een Active-uitvoering met SUV-achtige uitstraling.

In april presenteert Ford de nieuwe generatie Focus. Dat heeft een woordvoerder van het merk gezegd tegen Automotive News. De auto staat dus niet als primeur op de autosalon van Genève, maar wordt een maand later tijdens een speciaal evenement onthuld.

De nieuwe Focus wordt net als de Fiesta verkrijgbaar in verschillende versies, die optisch en technisch van elkaar verschillen. Naast de reguliere uitvoeringen komen er een luxe Vignale-uitvoering, een sportief uitziende ST Line en een SUV-achtige Active-versie. De nieuwe Focus wordt verkrijgbaar in drie verschillende carrosserievarianten: hatchback, sedan en stationwagon. Die laatste wordt waarschijnlijk niet meteen bij de verkoopstart in de tweede helft van het jaar leverbaar.

Eind vorig jaar gaf Ford al een foto vrij van de nieuwe Focus, verpakt in camouflagemateriaal. Daarop is te zien dat het nieuwe model een duidelijk ander ontwerp krijgt dan de huidige Focus, met meer scherpe lijnen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *