‘Groen’ nieuws van Ford in Genève blijkt bulderende Mustang Bullitt

0

Ford kondigde voor de autosalon van Genève ‘groen’ nieuws aan. Maar de speculaties over elektrische of hybride Fords kunnen de prullenbak in, het merk presenteert aan de vooravond van de jaarlijkse autosalon de Mustang Bullitt met bulderende V8. Kom er maar in!

Ford haalt de eerder aangekondigde Mustang Bullitt, een remake van Mustang uit de beroemde, gelijknamige film met Steve McQueen, naar Europa. Tijdens een besloten avond in de voor deze gelegenheid gedoopte Bullitt Lounge, in een van de betere hotels van Genève, maken we alvast kennis met de spectaculaire Mustang Bullitt. Vooral het geluid is spectaculair, als de Mustang het podium op rijdt krijgen we een voorproefje van het bulderende uitlaatgeluid. De aanwezige autojournalisten beginnen spontaan te klappen en te juichen als de Bullitt zijn keel schraapt.

Voor Nederland?

Belangrijke vraag bij de presentatie van deze imagomaker is natuurlijk: komt de auto naar Nederland? De woordvoerder van het merk heeft daar wel een antwoord op: “Ja, je kunt ‘m straks in Nederland bestellen en we hopen dat er een paar liefhebbers zijn die de Mustang Bullitt willen kopen. Door de ongunstige CO2-uitstoot wordt de auto wel erg duur hier.” Van de gewone Mustang GT met V8-motor zijn er in ons land twee verkocht en geen daarvan door een particulier. De zuinigere en bijna de helft goedkopere uitvoering met 2.3 EcoBoost-motor kan op veel meer interesse rekenen.

Een extra reden om de Mustang Bullitt te kopen is zoals gezegd het uitlaatgeluid, maar ook het extra vermogen en de klassieke, uiterlijke verwijzingen naar de originele Mustang uit de film. Ford levert de speciale uitvoering bovendien alleen met handbak, mét witte pookknop. Het merk start in mei met de levering van de vernieuwde Mustang, vanaf dan is ook de Bullitt-uitvoering te bestellen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *