Ford: drie teasers, drie nieuwkomers – en da’s nog maar het begin

0

Slaat Ford op hol? Het Amerikaanse merk heeft niet een, niet twee maar wel drie teasers van nieuwe modellen verspreid. En dat is slechts het begin van een algehele merkvernieuwing.

Via social media heeft Ford teasers verspreid van drie nieuwe modellen. Daarnaast heeft topman Jim Farley tijdens een media-event en via de website Medium.com uiteengezet dat dit nog maar het begin is: Ford gaat vanaf 2020 driekwart van het gamma vervangen door ‘slimmere, beter verbonden auto’s’ die bovendien sneller een opvolger krijgen. Door de levensduur van een modelgeneratie naar ruim 3 jaar te laten dalen wil het Amerikaanse merk beter kunnen aansluiten bij de vraag van consumenten – Amerikaanse consumenten voorop. 

Hybrides vormen niet langer een onderzoeksproject. Ze staan voor geaccepteerde, betrouwbare techniek en we willen deze net zo aantrekkelijk en waardevol maken als de gewilde EcoBoost

SUV’s en pick-ups

Dat blijkt vooral uit de keuze om vol in te zetten op (grote) SUV’s en pick-ups. In de Verenigde Staten moeten deze 86 procent van het assortiment gaan uitmaken. Ford belooft te komen met ‘echte off-road SUV’s […] geïnspireerd op de verschrikkelijk populaire F-150 Raptor’. Dat is een high-performance pick-up die op de Noord-Amerikaanse markt verkocht wordt. 

Gestart wordt echter met twee andere modellen, die vandaag zijn geteased. Onder het doek zien we de Ford Bronco, een hoekige terreinauto die het gelijknamige model uit de periode 1966 tot 1996 opvolgt. Achterop zit de kenmerkende reserveband. Bij de tweede, onduidelijke foto tweet Ford: “Aansluitend op de geheel nieuwe #FordBronco is een kleinere, ruige SUV ontworpen voor off-road avonturen.”

Performance

De tweede pijler in de nieuwe strategie wordt performance. Zo komen er meer ST-uitvoeringen: voor de V.S. kondigt Farley de Ford Explorer ST aan, volgend op de Edge ST. Op korte termijn verschijnt de nieuwe Mustang Shelby GT500, waarvoor de derde teaser ons opwarmt. De brede bek verbeeldt dat de dikke GT500 een flink vermogen meekrijgt, naar verluid 750 pk. 

Hybride en elektrisch

Toch, hoezeer de Amerikaanse markt om groot en sterk vraagt, ook Ford moet zich voegen naar de nieuwe werkelijkheid waarin minder schadelijke gassen mogen worden uitgestoten. Zelfs ‘onze meest iconische naamplaten en onze bestverkopende auto’s’ krijgen uitvoeringen met hybride, plug-in hybride of elektrische aandrijflijn. Zo moeten we in de toekomst ‘V8-achtige prestaties’ verwachten van een hybride Mustang.

Van elk nieuw in de V.S. te introduceren model zal het merk minimaal een hybride uitvoering uitbrengen. Wel belooft de topman dat het Fords nieuwste hybride aandrijving efficiënter én goedkoper is dan voorgaande generaties.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *