Ford Co-Pilot360 assistentiesystemen uitbreidbaar

0

Ford introduceert Co-Pilot360, een pakket aan rijhulpsystemen dat veiliger en eenvoudiger rijden mogelijk maakt. In de toekomst zal het pakket steeds weer worden uitgebreid met de nieuwste snufjes.

De nieuwe Ford Edge die eind dit jaar verschijnt wordt het eerste Ford-model dat voorzien wordt van Co-Pilot360, een pakket aan assistentiesystemen voor veilig en eenvoudig rijden. Ford presenteert dit pakket nu. 

Op dit moment bestaat Co-Pilot360 uit vijf technieken: een achteruitrijcamera, grootlichtassistent, Lane Keeping System, dode hoek-informatiesysteem en een automatisch remsysteem. Dat laatste is voorzien van voetgangersdetectie, het helpt dus zowel botsingen met overstekende auto’s als voetgangers te voorkomen. Voortaan zal ieder nieuwe Ford-model hiermee standaard worden uitgerust.

Het dodehoeksysteem gebruikt radar en waarschuwt niet alleen de Ford-rijder dat iemand zich in de blinde hoek bevindt, maar ook de achterligger als de Ford uit een parkeerhaven of op een op- of afrit achteruit rijdt.

Verwachte uitbreidingen

Ford laat weten dat het Co-Pilot360-systeem steeds weer zal worden uitgebreid met nieuwe snufjes. Volgens het merk is er vooral vraag naar rijhulpsystemen voor in de file. Volgend jaar wordt het remsysteem uitgebreid met automatisch afremmen bij het achteruitrijden. Deze toevoeging komt pas later naar Europa.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *