Europees snellaadnetwerk Ionity van start

0

BMW Groep, Ford Motor Company, moederbedrijf Daimler van Mercedes-Benz en de Volkswagen Groep gaan nog dit jaar van start met het Europese snellaadnetwerk Ionity voor elektrische auto’s.

Vier grote autoconcerns hebben de handen ineengeslagen. Samen bouwen zij een netwerk van laadstations voor elektrische auto’s door heel Europa. Dit jaar nog worden de eerste twintig stations geopend, volgend jaar moeten er al honderd beschikbaar zijn. In het jaar 2020 moet het aantal rond de vierhonderd liggen. 

Aan het Ionity-netwerk doen mee de BMW Groep (moederbedrijf van het gelijknamige merk, Mini en Rolls-Royce), de Ford Motor Company, Daimler (met Mercedes-Benz en Smart) en de Volkswagen Groep (met Audi en Porsche). Ook andere merken kunnen zich nog aansluiten.

Omdat het laden gebeurt volgens de Europese standaard Combined Charging System zijn de laadpunten bruikbaar voor alle merken die een kabel met ‘Combo-stekker’ voor wissel- en gelijkstroom leveren. Het systeem heeft een laadcapaciteit tot 350 kW, wat snelladen mogelijk maakt. Daarnaast biedt Ionity de mogelijkheid om digitaal te betalen.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *