Ford Performance Parts voor Fiesta, Focus en Mustang

0

Ford introduceert een nieuw assortiment Performance Parts voor de Fiesta, Focus en Mustang. Deze circa zeventig onderdelen worden in de loop van volgend jaar nog aangevuld.

In het Duitse Essen is de jaarlijkse tuning-autoshow vanochtend geopend. Ford is er aanwezig en niet voor niets: het presenteert de nieuwe lijn Performance Parts, ‘aftermarket’ accessoires voor de sportieve modellen Fiesta ST, Focus ST, Focus RS en Mustang. De onderdelen zijn weliswaar ontwikkeld door of in samenwerking met externe tuningspecialisten, maar zullen door Ford-dealers aangeboden worden en vallen onder de Ford-garantie.

De meeste van de zeventig Performance Parts – die slechts het begin van het gamma vormen – zijn bedoeld voor de Ford Mustang. Een roestvrijstalen uitlaatsysteem past alle Mustang-modellen, maar de supercharger kit en verschillende Performance Calibration Power Packs zijn specifiek bedoeld voor topmodel Mustang GT. 

Lichtmetalen wielen zijn er voor elk van bovengenoemde modellen, net als kits waarmee de rijhoogte tot 40 mm verlaagd kan worden. Rallyrijder en gymkhana-beoefenaar Ken Block hielp mee om een ‘drift stick’ voor de Focus RS te ontwikkelen. Zonder koppeling te bedienen – op het circuit natuurlijk. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *