Ford Edge klaar voor volgende ronde

0

Ford gaat door met het vernieuwen van zijn SUV’s. Nu is het de beurt aan de Edge, die een flinke make-over en diverse technische updates krijgt.

De Ford Edge heeft een nieuwe neus met chique grille en nieuwe koplampen, die het model in lijn brengen met andere recente Fords. Ook de achterkant is vernieuwd, de nieuwe klep en achterlichten geven de Edge een modernere aanblik. Verder biedt Ford meer wielkeuzes en kleuren en in de V.S. komt er ook sportieve ST-uitvoering (foto’s 5 en 6) met krachtige V6-motor. Die krijgen we in Nederland waarschijnlijk niet, maar de uitvoering ST-Line met dezelfde uiterlijke verfraaiingen komt wel onze kant op.

In het interieur zijn er weinig veranderingen. De middentunnel is opnieuw ontwerpen om de draaiknop voor de nieuwe achttraps automaat mooi te integreren. Nieuwe opties zoals het B&O Play audiosysteem en de draadloze telefoonlader brengen de Edge meer naar deze tijd. Ford breidt het aanbod van actieve rijhulp- en veiligheidssystemen uit met drie nieuwe voorzieningen. Post-Collision Braking zorgt ervoor dat de rem na een ongeval geactiveerd blijft, om de impact van een eventuele tweede aanrijding te verminderen. Evasive Steering Assist helpt de bestuurder bij een naderende aanrijding het obstakel te ontwijken door stuurinput te geven. Verder kan de Edge nu volledig autonoom in de rijbaan blijven met de nieuwe Lane Centering-functie.

In Nederland is de Edge op dit moment alleen leverbaar met 2.0 TDCi-motor. We hebben nog geen informatie over het aanbod van de vernieuwde Edge voor de Nederlandse markt, omdat de auto eerst in de V.S. wordt geïntroduceerd. We verwachten in het voorjaar meer informatie te kunnen geven.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *