Waan je Steve McQueen in de nieuwe Ford Mustang Bullitt

0

De film Bullitt bestaat 50 jaar en daarom brengt Ford een ode aan de Mustang die destijds over het bioscoopscherm raasde. In de Ford Mustang Bullitt kan iedereen zich even Steve McQueen wanen.

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat de film Bullitt uitkwam. Het is de film waarin acteur Steve McQueen in een groene Ford Mustang een Dodge Charger achtervolgt. Ford brengt nu een ode aan de auto die in Bullit schitterde met een gelimiteerde oplage van de huidige generatie Mustang.

Het merk heeft enkele subtiele verwijzingen in de nieuwe Mustang Bullitt gestopt. De meest opvallende is de kleur Dark Highland Green, een variatie op de kleur die de auto in de film draagt. De nieuwe Bullitt-uitvoering heeft een beetje dezelfde sinistere uitstraling als het origineel, door zwarte wielen, zwarte uitlaatpijpen en het ontbreken van de logo’s. Ook heeft Ford als knipoog naar de oude Mustang de grille van een chromen omlijsting voorzien.

Binnenin valt de witte, ronde pookknop op. Net als de oude Mustang heeft de nieuwe, gelimiteerde oplage een handgeschakelde versnellingsbak en een V8-motor. Het vermogen is er wel iets op vooruit gegaan, de achtcilinder in de nieuwe Mustang levert namelijk 481 pk.

Hoeveel exemplaren van de Ford Mustang Bullitt naar Nederland komen is nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *