Ford Focus RS pretpakket met sperdifferentieel

0

Liefhebbers van sportief rijden kunnen nog meer pret maken met de Ford Focus RS dankzij het nieuwe optiepakket. Een mechanisch differentieel is standaard, maar aan de styling is eveneens gedacht.

Ford presenteert een naamloos accessoirepakket voor de Ford Focus RS. Over de prijs wordt evenmin gesproken. Maar dat liefhebbers van dynamisch rijden hier extra plezier mee gaan beleven blijkt wel uit de informatie.

Standaard biedt het pack namelijk een mechanisch ‘limited-slip’ differentieel. Deze compenseert wielslip, zodat de auto ongehinderd kan accelereren en stabieler op de weg ligt. En met de Drift Mode van de RS kunnen rijders nu eenvoudiger spectaculaire slips uitvoeren. “Het verbeteren van de toonaangevende rijdynamiek van de Focus RS was geen geringe opgave, maar de technici van Ford Performance hebben een aandrijving weten te ontwikkelen waarmee qua prestatieniveau het uiterste uit de 2.3 EcoBoost-motor met 350 pk wordt gehaald”, aldus Leo Roeks, directeur van genoemde afdeling. 

Uit de 2.3 EcoBoost-motor met 350 pk wordt het uiterste gehaald

Styling

Ook aan de styling is gedacht. De Focus RS met het optiepack wordt geleverd in Nitrous Blue lakkleur. Het dak, de spiegelkappen en dakspoiler achter zijn afgewerkt in matzwart.

Standaard wordt de ‘hot hatch’ voorzien van enigszins glanzend zwarte, 19 inch gesmede lichtmetalen wielen en Brembo-remklauwen met zuigers. De Recaro-kuipstoelen met lederen elementen zijn ook in Nitrous Blue uitgevoerd. Op onderstaande video zie je het resultaat van de Focus RS met pretpakket. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *