Vernieuwde Ford Mustang iets krachtiger

0

Al in januari stelde Ford de vernieuwde Mustang voor. Nu is het merk zover dat de vermogens en de sprintcijfers bekendgemaakt kunnen worden. 

In Nederland moeten we hoe dan ook wachten tot volgend jaar voordat we de vernieuwde Ford Mustang kunnen bestellen, dus echt haast had het niet. Maar toch leuk om te weten wat het vermogen exact is. 

De vijfliter V8-motor in het topmodel Mustang GT kan straks 467 pk produceren. Het koppel stijgt naar 569 Nm. De 60 mijl/uur-sprint (0-97 km/u) kan daarmee binnen 4 seconden worden afgelegd; reken voor de 100 km/u een of twee tienden van een seconde extra. 

De 2,3 liter Ecoboost-motor biedt net als voorheen 314 pk. Maar de trekkracht van deze viercilinderturbokrachtbron maakt wel een sprongetje, van 434 naar 475 Nm. Daarmee kun je, vanuit stilstand, in minder dan 5 seconden op de 60 mijl/uur zitten. 

Wil je deze sprintprestaties behalen, dan dien je wél de nieuwe tientrapsautomaat bij te bestellen, plus het Performance Package voorzien van Drag Strip-modus. Een handgeschakelde transmissie is er natuurlijk ook, maar daarmee kun je niet zo snel schakelen en heb je dus enkele tellen meer nodig voor de acceleratie. 

De topsnelheid zal in dezelfde orde als voorheen liggen, zo’n 235 respectievelijk 250 km/u. De Nederlandse prijzen worden bekendgemaakt in aanloop naar de showroomintroductie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *