Ford GT ’67 Heritage Edition eert 50-jarige winnaar

0

Net als vorig jaar verschijnt een Heritage Edition van de Ford GT. Dit keer is de ‘limited edition’ een moderne interpretatie van de winnende Le Mans-Ford uit 1967.

Vorig jaar blikte Ford met de GT ’66 Heritage Edition terug op de 24 Uur van Le Mans 50 jaar eerder. Dat doet het nu opnieuw. De Ford GT ’67 Heritage Edition is een moderne interpretatie van de Ford GT40 Mark IV-raceauto die in 1967 het record aantal rondes van 388 reed op het 13,6 km lange circuit.

De speciale aankleding bevat dan ook diverse verwijzingen naar het origineel. De ’67 Heritage Edition verschijnt – tegen een nog onbekende prijs – in een beperkte oplage, die deel uitmaakt van de modellen waarvoor volgend jaar weer kan worden ingeschreven. 

Nu al hebben we foto’s. Daarop zien we een rode carrosserie met witte striping en een koolstofvezelpakket. De massief aluminium wielen hebben een formaat van 20 inch en zijn afgewerkt met Silver Satin-lak, rode remklauwen en zwarte wielmoeren. De spiegels zijn getooid met zilverkleurige kappen en op de motorkap en portieren zijn enkele afbeeldingen – waaronder het winnende nummer – gespoten in de kleur Frozen White No. 1. 

Voor het interieur heeft Ford een nieuwe lederen stoelafwerking van carbon ontwikkeld. De rode stiksels erop zijn ook op het stuurwiel te vinden. Veiligheidsgordels hebben eenzelfde tint, terwijl de schakelpeddels juist in geanodiseerd grijs zijn uitgevoerd. Het dashboard en andere interieurdelen zijn versierd met inlegwerk van roestvrijstaal in Satin Dark.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *