Ford met zeven Mustang- en vier Focus-modellen op Sema-show

0

Ford gaat compleet los op tuningshow Sema in Las Vegas. Het Amerikaanse merk toont meer dan vijftig auto’s, waaronder zeven speciale Mustangs en vier Focus-modellen.

Wij vinden de Ford Focus-tuningcars het leukst. Neem de knalpaarse Focus ST met een ‘helipad’ op het dak, waarop een drone kan landen. De enorme achtervleugel en uitgeklopte wielkasten vallen op. De Race Turbo Kit voert de ST niet alleen op maar vermindert tevens het turbogat.  

Een andere, opvallende Focus is de RS Rally Revival, met RS-R-schokbrekers. Ford eerst met het uiterlijk de coureurs die door de jaren heen rally’s voor het merk hebben gereden. In Vegas staat eind deze maand ook een Focus RS ‘TriAthlete’ in ‘olympische stijl’ en een RS met ‘street performance package’. 

Speciale Mustang-showcase

Ford heeft een speciale Mustang-showcase op het beursonderdeel voor ‘aftermarket’-accessoires. Het vroeg zeven tuners om de nieuwe, bij ons nog op de markt te verschijnen Mustang onder handen te nemen. Een van hen heeft de vijfliter V8-topmotor opgevoerd en de aerodynamica en drag geoptimaliseerd. Het resultaat: een Mustang die meer dan 200 mijl/uur (322 km/u) kan gaan. 

Twee Mustangs krijgen een ‘wide body’ mee, de extreme Mustang GT van Brad DeBerti heeft zelfs een op maat gemaakte motorkap om alle techniek te kunnen bergen. Tuner Air Design richt zich juist op passende tuningonderdelen die makkelijk te maken, verkrijgen en verwisselen zijn.

Verder zijn op de Sema twee Mustang Convertibles te zien, de een zeer luxe, de andere (een GT) is een moderne interpretatie van klassieke, Amerikaanse roadsters. Een milieuvriendelijke Mustang Ecoboost met politiethema is tot stand gekomen in een naschools programma voor jongeren, die weggehouden worden van ‘gangs and graffiti’. Wat is dan leuker dan tuning?

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *