Ford Edge klaar voor volgende ronde

0

Ford gaat door met het vernieuwen van zijn SUV’s. Nu is het de beurt aan de Edge, die een flinke make-over en diverse technische updates krijgt.

De Ford Edge heeft een nieuwe neus met chique grille en nieuwe koplampen, die het model in lijn brengen met andere recente Fords. Ook de achterkant is vernieuwd, de nieuwe klep en achterlichten geven de Edge een modernere aanblik. Verder biedt Ford meer wielkeuzes en kleuren en in de V.S. komt er ook sportieve ST-uitvoering (foto’s 5 en 6) met krachtige V6-motor. Die krijgen we in Nederland waarschijnlijk niet, maar de uitvoering ST-Line met dezelfde uiterlijke verfraaiingen komt wel onze kant op.

In het interieur zijn er weinig veranderingen. De middentunnel is opnieuw ontwerpen om de draaiknop voor de nieuwe achttraps automaat mooi te integreren. Nieuwe opties zoals het B&O Play audiosysteem en de draadloze telefoonlader brengen de Edge meer naar deze tijd. Ford breidt het aanbod van actieve rijhulp- en veiligheidssystemen uit met drie nieuwe voorzieningen. Post-Collision Braking zorgt ervoor dat de rem na een ongeval geactiveerd blijft, om de impact van een eventuele tweede aanrijding te verminderen. Evasive Steering Assist helpt de bestuurder bij een naderende aanrijding het obstakel te ontwijken door stuurinput te geven. Verder kan de Edge nu volledig autonoom in de rijbaan blijven met de nieuwe Lane Centering-functie.

Ford opent per direct de orderboeken voor de Edge. De vanafprijs bedraagt 56.165 euro. Het merk levert de SUV met twee verschillende motoren en in twee uitvoeringen.

De standaarduitrusting is omvangrijk, met onder andere 19 inch lichtmetalen wielen, diverse elektronische rij-assistenten, airconditioning met automatische klimaatregeling, cruise control, een achteruitrijcamera en het Sync2 multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm. Naast de Trend levert Ford de Sport-uitvoering, met sportieve details aan zowel de buitenkant als binnenin.

De 2.0 TDCi-dieselmotor is er ook met 210 pk en heeft dan twee turbo’s. Deze krachtige versie is gekoppeld aan een zestraps automaat en heeft net als de 180 pk-uitvoering vierwielaandrijving. De leveringen van de Edge starten later dit jaar.

Prijzen Ford Edge
diesel
2.0 TDCi 180 pk Trend 56.165 euro
Sport 61.215 euro
2.0 TDCi 210 pk aut. Sport 65.215 euro
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *