Ford Sync4 infotainmentsysteem gepresenteerd

0

Vanaf 2020 krijgen alle Ford-modellen een nieuwe versie van diens infotainmentsysteem, Sync4 geheten. De vele uitbreidingen en verbeteringen vat Ford samen als ‘het omvormen van Sync in een intelligente, spraakbestuurde assistent aan boord’. 

Gisteren heeft Ford Sync4 gepresenteerd, de vierde generatie van het multimediasysteem van het merk. Aan de ene kant beschik je met de nieuwe infotainment over veel meer informatie, dankzij de continue internetverbinding met ‘de cloud’ (online opslagruimte). Aan de andere kant heeft het Sync-systeem aan boord veel meer verwerkingscapaciteit. Dit resulteert in snellere reacties, informatie die altijd up-to-date is, meerdere functies die via ‘split-screens’ tegelijk te bedienen zijn en meer personaliseringsopties. 

Met deze vierde generatie techniek hebben we Sync omgevormd in een intelligente, spraakbestuurde assistent aan boord

Daarnaast beschikt Sync4 over machine learning vaardigheden: er worden automatisch, per chauffeur, persoonlijke voorkeuren aangeleerd en op basis daarvan tijdens latere ritten suggesties gedaan. Om te voorkomen dat de bestuurders te maken krijgen met ongewenste bemoeienis van deze ‘digitale assistent’ heeft Ford uitgebreid onderzoek gedaan naar de denk- en handelwijze van Ford-rijders. Ook hun voorkeuren omtrent schermontwerp en -grootte zijn meegenomen in het ontwikkelproces. 

Dat heeft geresulteerd in een assortiment van verkrijgbare displays, variërend van 8 tot 15,5 inch groot. Met de kleinste touchscreens is het al mogelijk om te multitasken. Op de grootste hoef je dankzij Adaptive Dash Cards niet elke keer dezelfde menu’s door te scrollen. 

Ford biedt optioneel FordPass Connect aan, een 4G LTE wifi-hotspot. Standaard biedt de nieuwe Sync-generatie draadloze uitwisseling aan met Apple CarPlay, Android Auto en AppLink-apps zoals Waze en Ford Applink. Bluetooth blijft beschikbaar. Andere nieuwe functies van Sync4 zijn draadloos opladen en gesproken communicatie omzetten en verzenden via sms of email. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *