Ford presenteert Mustang55 en nieuwtjes EcoBoost-uitvoering

0

Ford presenteert diverse Mustang-nieuwtjes. De Mustang55 is een speciale uitvoering ter ere van de 55ste verjaardag van het model. Daarnaast zijn er voor de 2.3 EcoBoost-uitvoering technische en optische upgrades.

Ford zet de Mustang in het zonnetje. Het sportieve model is namelijk 55 jaar geworden en daarom presenteert het merk de Mustang55. Die is aangekleed met opvallende striping op de motorkap en aan de zijkant, speciale badges, een hoogglans zwarte grille, logo’s en wielen en een zwart dak. Het interieur is verfraaid met grijze stiksels, een speciale pookknop en extra koolstofvezel accenten. De Mustang55 is gebaseerd op de GT en heeft dus een 5,0 liter V8-motor met 450 brullende pk’s.

2.3 EcoBoost aangekleed 

Ook over de andere motorversie, de viercilinder 2.3 EcoBoost, is er nieuws te melden. Ford voorziet dit model enkele nieuwe, specifieke uiterlijke kenmerken. De grille en diverse andere delen zijn voortaan uitgevoerd in donkergrijs en op de motorkap heeft het merk langs de uitstulpingen subtiele striping aangebracht. Ook nieuw is het klassieke Mustang-logo, dat rechts op de grille is gemonteerd. Verder zijn er diverse nieuwe kleuren beschikbaar, waaronder het Lucid Red dat je op de foto’s ziet.

Het blijft niet bij optische aanpassingen voor de Mustang EcoBoost, want Ford levert de ‘instapversie’ voortaan standaard met een sportuitlaat met Good Neighbour-modus. De intensiteit van het uitlaatgeluid kan in verschillende stappen worden aangepast. Het laatste nieuwtje betreft de verbeterde wifi-hotspot van het infotainmentsysteem, waarop tot tien apparaten zijn te koppelen.

De Nederlandse prijzen van de Mustang55 en de vernieuwde Mustang EcoBoost worden binnenkort bekend gemaakt.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *