Niets is aantrekkelijker dan zelfverzekerdheid.

De Amerikaanse SUV is binnenkort op de Nederlandse wegen te zien en zal uw aandacht ongetwijfeld trekken. De sterke motoren en innovatieve nieuwe opties zullen naast veel rijplezier ook zorgen voor zelfverzekerdheid met o.a. Adaptive Steering.

De standaarduitrusting is omvangrijk, met onder andere 19 inch lichtmetalen wielen, diverse elektronische rij-assistenten, airconditioning met automatische klimaatregeling, cruise control, een achteruitrijcamera en het Sync2 multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm. Naast de Trend levert Ford de Sport-uitvoering, met sportieve details aan zowel de buitenkant als binnenin.

Onderweg naar Nederland.

Ford neemt vanaf nu bestellingen aan voor de SUV en maakt daarom de prijzen bekend. Ze beginnen bij 56.165 euro voor de Trend-uitvoering met 180 pk sterke 2.0 TDCi-dieselmotor.

Als uw handen vol hebt, en u heeft uw autosleutel in uw zak, kan de Ford Edge detecteren hoe ver u bij de auto vandaan bent. Het enige wat u nog hoeft te doen is uw voet onder de achterbumper bewegen en de achterklep gaat automatisch open of dicht.

Dankzij een combinatie van verschillende technologieën doet Active Park Assist veel meer dan automatisch insturen bij achteruit of vooruit inparkeren. De Park Out Assist helpt het u ook bij het uitparkeren.

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert mensen (of grote objecten) op de weg voor u of mensen die de route van het voertuig zouden kunnen kruisen en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch.

Meer over de nieuwe Ford Edge

Met de komst van de Edge gaan we onder andere voor het eerst kennismaken met het nieuwe ‘Adaptive Steering’ dat Ford heeft ontwikkeld. Daarnaast zal in de SUV Fords ‘Active Noise Cancellation’ voor het eerst in Europa beschikbaar zijn. Het systeem genereert geluidsgolven die het motorgeluid dat binnenin de auto is te horen, tegengaan. Dit uiteraard ter verhoging van het comfort. Verder zien we onder andere het ‘Intelligent All Wheel Drive’- systeem, verkeersbordenherkenning en SYNC 2 terug in de Edge.